Tenis

Arina Sabalenka šampionka Australijan Opena: U finalu je bila bolja od Elene Ribakine

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2023

-

12:47

Arina Sabalenka šampionka Australijan Opena: U finalu je bila bolja od Elene Ribakine
Arina Sabalenka - Copyright Tanjug/(AP Photo/Seth Wenig)

veličina teksta

Aa Aa

Beloruska teniserka Arina Sabalenka pobedila je danas na Australijan openu kazahstansku teniserku Elenu Ribakinu 2:1 (4:6, 6:3, 6:4) i posle preokreta osvojila svoju prvu grend slem titulu u meču koji je trajao 149 minuta.

Bolje je Ribakina otvorila meč i uspela je da napravi brejk u trećem gemu. Sabalenka se vratila u igru u osmom gemu, ali je već u narednom pretrpela novi brejk. Do kraja seta Ribakina je sigurno servirala u svom servis gemu i povela sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Sabalenka je uspela da protivnici oduzme drugi servis gem i povede sa 3:1. Beloruska teniserka je do kraj seta osvojila svoje servis gemove uz dosta muke pošto je Ribakina imala tri brejk šanse.

Treći set je doneo uzbuđenje tek u sedmom gemu kada je Sabalenka uspela da "brejkne" protivnicu i posle tri brejk šanse povede sa 4:3. U poslednjem gemu Beloruskinja je iskoristila tek četvrtu meč loptu i tako došla do titule.

Sabalenka je na putu do titule bila bolja od Čehinje Tereze Martincove, zatim Šelbi Rodžers, Elize Mertens, Belinde Benčić, Done Vekić i u polufinalu Magde Linet.

Komentari (0)

Sport