Tenis

Direktor Australijan opena otkrio da je Đoković igrao sa rupturom u zadnjoj loži od tri santimetra

Komentari

Autor: Euronews

01/02/2023

-

11:26 >> 11:34

Direktor Australijan opena otkrio da je Đoković igrao sa rupturom u zadnjoj loži od tri santimetra
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je neuništiv, na Australijan openu ga ni ruptura mišića zadnje lože u dužini od tri santimetra nije sprečila da dođe do 10. titule u Melburnu, odnosno 22. Grend slema u karijeri.

Sumnje da je Novak preuveličao svoju povredu tokom trke za titulu na Australijan openu su daleko od istine, jer je direktor turnira Кreg Tajli otkrio da su skenovi potvrdili da je imao rupturu u mišiću zadnje lože.

Đoković je povredu zadobio na putu ka osvajanju titule u Adelajdu i u početku su postojale sumnje oko njegovog učešća na Grend slemu otvaranju sezone.

 

 

Međutim, stigao je do Melburn Parka i igrao sa povezom na nozi ii priznao je posle pobede u drugom kolu da ne zna šta će biti do kraja i da će "ići dan po dan".

"Imao je 77 tretmana dnevno, ne znam koji bi sportista igrao sa takvom povredom. On je ipak sa neke druge planete", pričao je njegov trener Goran Ivanišević posle finala, ne želeći da otkriva i podatak o težini povrede koju je samo on mogao izdrži, a koju je potvrdio medijima direktor Australijan opena.

Đoković je 374 nedelja bio prvi teniser sveta, Rodžer Federer 310, a Rafael Nadal „samo“ 209. Novak je sedam puta završio godinu na prvom mestu, dok su ostala dva konkurenta u G.O.A.T. trci pet puta bili najbolji.

Komentari (0)

Sport