Tenis

Pepe Imaz: Videli su da je ljudsko biće

Komentari

Autor: Euronews

17/02/2023

-

13:14

Pepe Imaz: Videli su da je ljudsko biće
Pepe Imaz: Videli su da je ljudsko biće - Copyright Tanjug AP/Dita Alangkara

veličina teksta

Aa Aa

Pepe Imaz, nekadašnji trener Novaka Đokovića, govorio je za Marku upravo o srpskom teniseru. Đoković je krajem januara osvojio Australijan open i tako se vratio na prvo mesto ATP liste.

On je u finalu nadigrao Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6, 7:6.

"Poslao sam Novaku poruku i rekao mu koliko ga volim, da je ta titula nešto predivno, ali da je to što nas je naučio još lepše, kada je pokazao tu emociju ljubavi", počeo je Imaz.

Osvrnuo se i na momenat kada je Đoković posle pobede otišao do svog boksa i sa porodicom proslavio titulu.

"Tada su svi videli da je ljudsko biće, a ne hladna mašina za pobeđivanje. Nije bilo euforije, već osećaj svesnosti, empatije i mnogo ljubavi, tada kada se popeo na tribine i srušio se", dodao je Španac.

Španac je takođe rekao da je Novak iza sebe imao izuzetno tešku i izazovnu godinu.

"Zamislite sebe kao ljudsko biće, pre svega to da nije mogao da igra koliko je želeo. S druge strane, na ljudskom nivou, šta je sve preživeo, za šta su ga osuđivali, za neke stvari s pravom, za neke ne. Imao je veliko iskušenje, on je čovek i to vremenom dolazi. Imao je najtežu godinu, bez dileme, i personalno i emotivno".

Dodao je i kako je to sarađivati sa srpskim asom.

"Ja nisam sa njim na terenu, samo ponekad u njegovoj kući, miran, tih, mi razmenjujemo mišljenja, pričamo. Tako da on može da izrazi šta želi i da to podeli sa mnom. Želim da budem jasan da ja nisam neko ko zna više od njega i ko ga uči, niti neko ko ga savetuje, niti da sam taj koji zna nešto što on ne zna. I ja sam ljudsko biće u procesu razvitka, imam ono što je moje i to delim sa njim jer on tako želi. Razmenjujemo mišljenja i pričamo. Meni je to vrlo važno, nije to kao da jedan drugog učimo o onom što ovaj drugi ne zna. To je kao i sa decom. Pričamo o svemu, dalimo, oboje rastemo istovremeno", završio je Imaz.

Komentari (0)

Sport