Tenis

Đoković nastavlja san na Vimbldonu: Nema povlačenja, izvlačim maksimum iz sebe

Komentari

Autor: Euronews

09/07/2021

-

20:45

Đoković nastavlja san na Vimbldonu: Nema povlačenja, izvlačim maksimum iz sebe
Novak Đoković slavi pobedu - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće finale Vimbldona, posle velike borbe sa Denisom Šapovalovim i pobedom u tri seta.

Voditelj programa na centralnom terenu konstatovao je posle meča da je Đoković "ultimativni borac", što se posebno dopalo Srbinu.

"Ultimativni borac? Da, moglo bi da se kaže", istakao je Đoković posle velike pobede nad Denisom Šapovalovim u finalu trećeg grend slem turnira u sezoni.

"Nema povlačenja. Kada izađeš na teren, naročito u završnici ovog turnira, koji sam sanjao da ću osvajati. San se nastavlja. Trudim se da izvučem maksimum iz sebe, na svakom meču, i videćemo šta će da se desi. Odustajanje nikad nije bila opcija", konstatovao je prvi reket sveta.

Đoković je bio lepo raspoložen, a i našalio se sa Rišijem Persadom koji ga je intervjuisao i izneo mu pojedine statističke podatke.

"Osećaj je odličan čuti to od tebe. Treba da putuješ sa mnom, kao moj mentor, psiholog. Ohrabruješ me tim statistikama, volim da ih čujem", nasmejan je Đoković.

Đoković će imati priliku da osvoji svoj 20. trofej na grend slem turnirima. Do sada ih je imao 19, od toga pet na Vimbldonu.

"Grend slemovi su mi sve, naročito u ovoj fazi karijere. Oni se najviše računaju u našem sportu. Privilegovan sam da ispisujem istoriju u sportu koji volim. Moram da budem uravnotežen, koncentrisan samo na sledeći meč. Ne razmišljam ni o čemu drugom", rekao je Đoković.

Prethodno je pozdravio Šapovalova i zamolio publiku za gromoglasan aplauz za kanadskog tenisera.

Đoković je pobedio posle velike borbe rezultatom 3:0 u setovima (7:6, 7:5, 7:5).

"Rezultat ne odražava tok meča. Servirao je za meč u prvom i bio bolji igrač u dobrom delu drugog seta. Želim da mu svi aplaudiraju za sve što je uradio danas, ali i na celom turniru. Bio je veoma emotivan i videćemo ga u budućnosti još mnogo puta u završnici. On je izvanredan igrač", kazao je Đoković.

Rival Novaku Đokoviću u finalu Vimbldona biće Mateo Beretini.

Komentari (0)

Sport