Tenis

Oglasila se porodica devojčice kojoj je Novak poklonio reket: Svi ga obožavamo, tako je skroman

Komentari

Autor: Euronews

12/07/2021

-

16:02

Oglasila se porodica devojčice kojoj je Novak poklonio reket: Svi ga obožavamo, tako je skroman
Pete Nichols/Pool Via AP - Copyright Tanjug/Pete Nichols/Pool Via AP

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, je posle pobede nad Mateom Beretinijem u finalu Vimbldona poklonio reket devojčici iz publike. Đoković je nakon meča pritrčao tribini gde je u prvom redu sedela devojčica, Ivanka Li sa svojim ocem i uradio nešto čime joj je ulepšao dan i ostavio nešto što će mlada Ivanka pamtiti čitavog života.

Naime, ona je držala transparent na kome je bila originalna poruka u znak podrške Novaku, koji nije dozvolio da njegovi navijačin prođu neprimećeno. Kao i posle finala Rolan Garosa, i na Vimbldonu je jedna od najmlađih navijačica srpskog tenisera dobila vredan poklon.. 

 

 

Ivankina majka je za britanski Telegraf Sport izjavila da je propustila tu screnu jer je bila napolju i šetala psa, dok je taj magični trenutak bio prikazan na BBC-u. Potom je otkrila delove telefonskog razgovora sa oduševeljenom Ivankom:

''Stalno je ponavljala šta se desilo, nije verovala da je to njegov 'pravi reket'. Ja sam izvela sina i psa u šetnju tako da nisam videla šta se desilo. Moj sin ima pet godina i nije mogao da uđe na Centralni teren. Zaista bih volela da smo svi bili tu'', rekla je majka, a potom objasnila da se i Ivanka bavi tenisom i da je zabeležila jako dobar uspeh na turniru koji je igrala neposredno pred Đokovićev meč, a napomenula je da joj je idol Ema Radukanu:

"Veoma je posvećena tenisu i treninzima. Napredovala je u poslednjih nekoliko meseci i ovo je bio prvi put da je moja ćerka bila na finalu Vimbldona i da je uživo videla Đokovića. Volela bih da joj reket donese sreću jednog dana i na Vimbldonu i da možda postane kao Ema. Ona obožava tenis i gleda svaki mogući meč preko televizije''.

 

 

Objasnila je Ivankina majka i kako je nastao čuveni transparent: 

''Ona (Ivanka), je osmislila sve. Za poslednje slovo, k, ja sam predložila da napiše 'kissable', ali se to njoj nije svidelo. Htela je da napiše nešto drugo, a ja sam predložila da to ipak bude nešto duhovito. Mi jednostavno volimo Novaka, on je pravi radnik, odnosno, on je sve što teniser treba da bude. Tako je skroman'', završila je.

Novak Đoković je u nedelju osvojio 20. mejdžor, a ukupno šesti trofej na Vimbldonu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport