Tenis

Nezaustavljivi Novak Đoković pobedio Hačanova i plasirao se u polufinale Rolan Garosa

Komentari

Autor: Euronews

06/06/2023

-

18:52

Nezaustavljivi Novak Đoković pobedio Hačanova i plasirao se u polufinale Rolan Garosa
Nezaustavljivi Novak Đoković pobedio Hačanova i plasirao se u polufinale Rolan Garosa - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Po prvi put na turniru, Novak Đoković je izgubio set, ali ne više od toga. Karen Hačanov bio je bolji rival u prvom delu igre, ali kada je srpski as prebacio u brzinu više, stvari su se vratile u normalu i treći teniser planete je rutiniski došao do pobede i plasirao se u polufinale drugog Grend slema u sezoni.

Po setovima je bilo 4:6, 7:6, 6:2, 6:4 u korist dvostrukog osvajača Rolan Garosa, a susret je trajao tri sata i 38 minuta.

 

 

Duel je počeo izjednačeno, da bi u petom gemu prvog seta Hačanov iskoristio slabiji servis gem Đokovića i napravio brejk, koji je potom potvrdio, a stečenu prednost nije ispuštao do kraja uvodnog dela.

Drugi set je možda bio i još uzbudljiviji, iako nije viđena nijedna brejk lopta, oba igrača su bila sigurna na servisima te je taj-brejk morao da odluči hoće li Rus doći do ogormnih 2:0, ili će Đoković poravnati na 1:1. Dogodilo se ovo drugo, i to na kakav način! Đoković je deklasirao Hačanova i sa neverovatnih 7:0 u taj-brejku stavio do znanja rivalu da povećava nivo igre.

A to se i desilo, dominantan taj-brejk u drugom, bio je uvod u još silovitiji treći set srpskog igrača, koji je već u prvom gemu napravio brejk, isto je ponovio i u sedmom, a na kraju je slavio sa 6:2.

Vidno poljuljani Rus brzo je poklekao i u četvrtom setu, pretpreo je brejk pri rezultatu 1:1, a onda je usledio maratonski gem od preko 10 minuta, a kao pobednik izašao je Đoković koji je tako potvrdio oduzimanje servisa protivniku. Do kraja mela Hačanov je sve pokušao, igrao je zaista izvanredno, ali nekada ni to nije dovoljni protiv verovatno i najboljeg svih vremena.

Sledeći rival Novaka Đokovića biće ili Grk, Stefanos Cicipas, ili zvanično prvi reket planete, Karlos Alkaraz, koji svoj četvrtfinali duel igraju večeras ne pre 20.15.

Komentari (0)

Sport