Tenis

Sabalenka i Žaber obezbedile polufinale Vimbldona

Komentari

Autor: Tanjug

12/07/2023

-

18:26

Sabalenka i Žaber obezbedile polufinale Vimbldona
Arina Sabalenka - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je danas savladala Amerikanku Medison Kiz sa 2:0 (6:2, 6:4) u četvrtfinalnom meču.

Meč je trajao sat vremena i 30 minuta.

Sabalenka je već u prvom gemu prvog seta došla do brejka nakon četiri brejk šanse i tako posle svog servisa povela sa 2:0. U petom gemu Sabalenka opet oduzima servis protivnici i dolazi do prilike da svojim servisom osvoji set, što je učinila kroz naredna dva gema.

Tokom drugog seta Amerikanka je bolje zaigrala i uspela da brejkne Sabalenku u šestom gemu za 4:2. Beloruska teniserka nije odustala, pa dolazi do ribrejka i nakon serviranja u svom gemu do rezultata 4:4. Sabalenka je još bolje riternirala u narednom gemu i uspela da opet oduzme servis protivnici nakon čega je osvojila i drugi set.

Tunišanka Ons Žaber plasirala se u polufinale Vimbldona, pošto je danas savladala rusku teniserku Elenu Ribakinu rezultatom 2:1 (7:6, 6:4, 6:1) u četvrtfinalnom meču. Meč je trajao dva sata.

Ribakina je prva došla do brejka u prvom setu, pošto je u četvrtom gemu oduzela servis Tunišanki i povela sa 3:1. Žaber je uzvratila u narednom gemu i uspela da izjednači rezultat na 3:3. Usledila je još jedna ista epizoda u 11. i 12. gemu, zbog čega se ušlo u tajbrejk, u kojem se Ribakina bolje snašla sa servisom i tako osvojila prvi set.

okom drugog seta nijedna teniserka nije iskoristila brejk lopte u drugom i petom gemu. Odluka je pala u desetom gemu kada je četvrtu brejk šansu u drugom setu iskoristila Žaber i tako izjednačila rezultat u setovima (1:1).

Treći set je doneo dominaciju Ons Žaber, koja je oduzela servis protivnici u drugom i šestom gemu i servirala agresivno do pobede.

Komentari (0)

Sport