Aktuelno

Ministarka pravde pozdravila odluku o pritvaranju vozača: Preispitaćemo odgovornost postupajućeg sudije

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2021

-

21:38

Ministarka pravde pozdravila odluku o pritvaranju vozača: Preispitaćemo odgovornost postupajućeg sudije
Ministarka pravde pozdravila odluku o pritvaranju vozača: Preispitaćemo odgovornost postupajućeg sudije - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka pravde Maja Popović pozdravila je večeras odluku Prvog osnovnog suda u Beogradu o određivanju pritvora od 30 dana L. G. osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u Beogradu u kojoj je poginulo jedno dete.


"Povodom opravdanog uznemirenja građana koje se dogodilo zbog odluke sudije za Prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, da osumnjičenom ne odredi pritvor, a u predmetu povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila u ulici Marijane Gregoran, u kojoj je nažalost došlo do smrti dečaka od devet godina i povređivanja dečaka od četiri godine, u situaciji kada je osumnjičeni nakon saobraćajne nesreće pobegao - napustio lice mesta, te u situaciji kada je u konkretnom slučaju postojalo više zakonskih razloga za određivanje pritvora, pozdravljam odluku Vanraspravnog krivičnog veća", poručila je ministarka.

Ona je u saopštenju podsetila da je Vanraspravno krivično veće Prvog osnovnog suda u Beogradu uvažilo je žalbu javnog tužioca Prvog OJT u Beogradu i preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak, i prema osumnjičenom L. G. određen je pritvor do 30 dana.

"Kao ministru pravde Republike Srbije dužnost mi je da se uzdržavam od komentarisanja sudskih odluka, međutim imajući u vidu sve okolnosti ovog slučaja, ističem da ću u skladu sa svojim nadležnostima, kako ministra pravde tako i člana Visokog saveta sudstva, inicirati preispitivanje postojanja odgovornosti kod postupajućeg sudije za prethodni postupak. Obezbeđivanje pravne sigurnosti svih naših građana apsolutni je prioritet Ministarstva pravde", dodala je ministarka Popović.

Facebook.com/Čuvari/ke vatre

 

Građani beogradskog naselja Karaburma već nekoliko dana protestuju u Ulici Marijane Gregoran, tražeći da odgovorni za smrt devetogodišnjeg dečaka bude propisno kažnjen.

Muškarac osumnjičen da je u nedelju uveče pregazio dvojicu dečaka, starih devet i četiri godine, i njihovog oca, pa potom pobegao, uhapšen je ranije danas.

Njegovo hapšenje usledilo je posle odluke Prvog osnovnog suda u Beogradu koji je preinačio rešenje sudije za prethodni postupak, po kom je L. G. pušten da se brani sa slobode, i odredio mu pritvor do 30 dana. 

Preporuka za vas

Novi protest na Karaburmi, građani nastavljaju okupljanja tražeći pravdu za Stefana
Građani celu noć blokirali ulicu na Karaburmi zbog smrti dečaka koga je udario vozač na pešačkom, protest se nastavlja

Komentari (0)

Srbija