Aktuelno

Priveden vozač koji je udario dečake na Karaburmi, određen mu pritvor od 30 dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/07/2021

-

18:40

Priveden vozač koji je udario dečake na Karaburmi, određen mu pritvor od 30 dana
Priveden vozač koji je udario dečake na Karaburmi, određen mu pritvor od 30 dana - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Vozač L.G. koji je udario dečake koji su s ocem prelazili ulicu na pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi večeras je uhapšen, potvrđeno je za Euronews Srbija u MUP Srbije.

Prethodno je Prvi osnovni sud u Beogradu doneo rešenje prema kojem je L.G, koji je udario automobilom dva dečaka na Karaburmi, određen pritvor do 30 dana, saopštio je sud.

Ovim je usvojena žalba Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu na prethodno rešenje suda da se L.G. brani sa slobode, nakon što je zadržan u pritvoru 48 sati.

Pritvor prema L.G. je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na to da će okrivljeni boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog postojanja opasnosti od bekstva, stoji u saopštenju suda.

Podsetimo, l.G. je na Karaburmi udario dvojicu dečaka automobilom, a kasnije je jedan od njih preminuo u bolnici.

Na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem, ali ga je i pored predloga tužilaštva sudija pustio da se brani sa slobode, zbog čega je tužilaštvo danas uložilo žalbu.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L.G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i jer nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, to jest, da mu je adresa prebivališta pasivizirana.


Takođe, iz tužilaštva su ukazali i da je više puta osuđivan, a od toga dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Zbog odluke da se L.G. brani sa slobode, na Karaburmi su organizovani protesti.

Komentari (0)

Srbija