Aktuelno

Sud odlučio: Pritvor do 30 dana za vozača koji je udario dečake na Karaburmi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/07/2021

-

15:59

Sud odlučio: Pritvor do 30 dana za vozača koji je udario dečake na Karaburmi
Protest na Karaburmi - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje prema kojem je L.G, koji je udario automobilom dva dečaka na Karaburmi, određen pritvor do 30 dana, saopštio je sud.

Ovim je usvojena žalba Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu na prethodno rešenje suda da se L.G. brani sa slobode, nakon što je zadržan u pritvoru 48 sati.

Pritvor prema L.G. je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na to da će okrivljeni boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog postojanja opasnosti od bekstva, stoji u saopštenju suda.

Podsetimo, l.G. je na Karaburmi udario dvojicu dečaka automobilom, a kasnije je jedan od njih preminuo u bolnici.

Na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem, ali ga je i pored predloga tužilaštva sudija pustio da se brani sa slobode, zbog čega je tužilaštvo danas uložilo žalbu.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L.G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je pronašla policija, kao i jer nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, to jest, da mu je adresa prebivališta pasivizirana.


Takođe, iz tužilaštva su ukazali i da je više puta osuđivan, a od toga dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Zbog odluke da se L.G. brani sa slobode, na Karaburmi su organizovani protesti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija