Aktuelno

Protest na Karaburmi, građani traže zatvor za vozača koji je usmrtio dečaka na pešačkom prelazu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/07/2021

-

22:24

Protest na Karaburmi, građani traže zatvor za vozača koji je usmrtio dečaka na pešačkom prelazu
Protest na Karaburmi, građani traže zatvor za vozača koji je usmrtio dečaka na pešačkom prelazu - Copyright Printscreen/Facebook Čuvari/ke vatre

veličina teksta

Aa Aa

Građani beogradskog naselja Karaburma okupili su se večeras u Ulici Marije Gregoran, na mestu gde se u nedelju uveče dogodila saobraćajna nesreća kada je automobil udario dvojicu dečaka, od četiri i devet godina i njihovog oca na pešačkom prelazu. Devetogodišnji dečak danas je preminuo od posledica povreda.

Okupljeni građani zahtevaju da se vozaču odredi pritvor, nakon što je juče Prvi osnovni sud u Beogradu odbio to da učini.

 

Na mestu nesreće okupljeni pale sveće i ostavljaju igračke. Podršku građanima dale su i ekipe hitne pomoći.

Naime, vozač L.G. (38) je u nedelju u uveče u ulici Marije Gregoran u naselju Karaburma automobilom udario dvojicu dečaka i njihovog oca na pešačkom prelazu, a potom pobegao sa mesta nesreće.

Njemu sud uprkos zahtevu tužilaštva nije odredio pritvor već je dobio mogućnost da se brani sa slobode. U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je ukazalo na to da je L. G. više puta osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajna krivična dela.

Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.

Komentari (0)

Srbija