Aktuelno

Preminuo dečak koga je automobil udario na Karaburmi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/07/2021

-

15:27

Preminuo dečak koga je automobil udario na Karaburmi
Preminuo dečak koga je automobil udario na Karaburmi - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Devetogodišnji dečak koji je bio u komi nakon što je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u nedelju uveče na Karaburmi, preminuo je u Urgentnom centru, potvrdio je za Euronews Srbija deda dečaka.

Dečak je u nedelju sa ocem i mlađim bratom (4) prelazio ulicu na pešačkom prelazu, kada je na njih autom naleteo L.G, koji je potom pobegao sa lica mesta.

Otac je zadobio lakše telesne povrede, dok su dvojica dečaka hitno prebačeni u Urgentni centar.

Mlađi dečak je u međuvremenu prebačen u Tiršovu, kako bi mu se operisala butna kost.

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je juče da odredi pritvor za L.G. i on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Naime, sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.
U tužilaštvu za Tanjug kažu da će se sigurno žaliti.

Tužilaštvo je saopštilo da je tražilo da se L.G. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i da će uticati na svedoke, jer se branio ćutanjem.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L.G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je prolašla policija, kao i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana.

Takođe, Tužilaštvo je ukazalo da je više puta osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajna krivična dela.

Osumnjičenom L.G. se na teret stavljaju krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Komentari (0)

Srbija