Aktuelno

Novi protest na Karaburmi, građani nastavljaju okupljanja tražeći pravdu za Stefana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/07/2021

-

19:29

Novi protest na Karaburmi, građani nastavljaju okupljanja tražeći pravdu za Stefana
Novi protest na Karaburmi, građani nastavljaju okupljanja tražeći pravdu za Stefana - Copyright Facebook.com/Čuvari/ke vatre

veličina teksta

Aa Aa

Više stotina građana okupilo se i večeras na Karaburmi, na pešačkom prelazu gde je stradao devetogodišnji dečak Stefan B. kada je na njega, njegovog mlađeg brata L. B. (4) i njihovog oca u nedelju uveče naleteo L. G. (38), koji je potom pobegao sa mesta nesreće.

Okupljeni su najavili da će dolaziti svako veče sve dok se ne razjasni pod kojim okolnostima je osumnjičeni za takvu tragediju pušten da se brani sa slobode. 

"Moraju da odgovaraju svi iz pravosuđa jer se takav čovek našao na slobodi. Kako je moguće da se posle nekoliko dana promeni sudska odluka, pitamo se koliko je dace stradalo zbog ovakvih propusta", poručio je jedan od organizatora protesta.

 

 

Građani su u blizini mesta nesreće izložili dečje crteđe i transpatente na kojima piše „Zašto“, dok se na jednom od njih traži „Pravda za Stefana“.

Ranije danas, osumnjičeni vozač L.G. koji je udario dečake je uhapšen, potvrđeno je za Euronews Srbija u MUP Srbije.

Protest na Karaburmu podržao je i Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić". 

"Hajde da nateramo institucije da rade i da ljudi koji čine takva dela odgovaraju. Nešto mora da se promeni, a ne svaki put da moramo da intervenišemo i pišemo peticije kako bi naša dece bila sigurna", poručio je Jurić.

On je pozvao ministarku pravde da se obrati javnosti povodom ovog slučaja. 

"Ovo je još jedan poraz svih nas, danas se osećam kako sam se osećao pre sedam godina, u ponedeljak je godišnjica Tijani i svako drugo dete doživljavam kao svoje posle onoga što mi se desilo. Vi koji imate tu sreću da niste preživeli tu tragediju, hajde da predupredimo svi zajedno, da vam se to nikad ne dogodi i da ne patite kao što sada pate Stefanovi roditelji", dodao je osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

Posle njegovog obraćanja okupljenima, građani su minutom ćutanja odali počast mališanu koji je nastradao.

 

Prethodno je krivično vanpretresno veće suda odredilo pritvor do 30 dana L.G. koji je, kako se sumnja, 18. jula uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece od pet i devet godina na pešačkom prelazu pa pobegao.

Time je preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak koji je L.G. pustio da se brani sa slobode, nakon čega je tužilac uložilo žalbu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija