Aktuelno

Vedro i sunčano iznad Srbije: Kišobrane ostavite kod kuće, temperatura i do 30 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/09/2023

-

07:59

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Sa prestankom kiše i odlaskom oblaka meteoropate će se osećati bolje. Biometeorološka situacija za većinu danas je povoljna. Moguće su tegobe u blažoj formi, u vidu dekoncetracije, zato se danas savetuje dodatna opreznost u saobraćaju.

Na sinoptičkoj karti vidljivo je pomeranje sredozemnog ciklona  dalje na istok i razvedravanje u Srbiji. Na vreme kod nas  sve više utiče ovaj anticiklon iz Ukrajne, i zahvaljujući njemu kiše neće biti do vikenda a možda i duže.

U satima pred nama pretežno sunčano. Oblaka će biti na nebu, ali vam oni neće previše remetiti utisak sunčanog dana. UV indeks imaće umerenu vrednost između 4 i 5.

U prilog idealnom, jesenjem danu ide i vetar koji će u narednim satima duvati slabim do umerenim intezitetom sa istoka i severoistoka.

Slabiji vetar i više sunca danas, uticaće na porast temperature zbog čega će danas biti toplije nego juče. Maksimalna dnevna od 24 do 28 stepeni.

U nastavku nedelje mirno, stabilno i umereno toplo. Očekuje nas dosta sunčanih sati. 

Temperatura u najtoplijem delu dana do 30 stepeni, a tokom noći, ponegde i ispod 10. U svakom slučaju, kišobran možete ostaviti po strani jer kiše neće biti do vikenda!


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija