Društvo

Svakim danom sve toplije: Temperatura ide do 31 stepen, "letnju" septembarsku idilu kvari samo ambrozija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/09/2023

-

07:30

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti vedro, sunčano i toplo vreme. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 28 do 30 stepeni, lokalno i do 31 stepen. 

"Svakim danom sve toplije. Danas i za dane vikenda živa u termometru iznad 30 podeljka. Iznenađenja u vidu kiše i pljuskova neće biti", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević.

Ona je navela da je pred nama idealno septembarsko vreme, sunčano, vedro i toplo sa temperaturom oko 30 stepeni.

"U danu pred nama bez iznenađenja u vidu kiše i pljuskova. Sunčan i vedar dan je pred nama. 

Nebo će povremeno krasiti visoki pa i srednji oblaci ali oni neće previše remetiti utisak sunčanog dana", navela je Lazarević.

Temperatura

Kada je reč o temperaturi, nakon sveže noći i jutra u danu pred nama biće toplo. Najviša dnevna kretaće se od 28 do 30 stepeni, lokalno i do 31 stepen. 

Vetar je u odnosu na prethodne dane oslabio, tako da je miran dan ispred nas. U narednim satima duvaće slab do umeren istočni do jugoistočni pravac.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Ono što kvari letnju idilu jeste ambrozija od koje pati 10 posto našeg stanovništva.

Koncentracija polena ambrozije i danas će imati veoma visoku vrednost, pa ukoliko imate alergiju na ovu biljku, savetuje se da se pridržavate svoje terapije koju vam je prepisao doktor", rekla je Lazarević.

Prognoza za naredne dane

Vikend pred nama i početak naredne sedmice obeležiće slično vreme.

Tokom noći i jutra biće sveže, sa vrednostima između 10 i 15 stepeni, dok će tokom dana biti toplo sa temperaturom od 30 do 32 stepena.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija