Društvo

Sveža jutra, topli i sunčani dani: Danas do 32 stepena, u sredu novi talas pljuskova

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/08/2023

-

07:15

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Sveža jutra, topli i sunčani dani, to je vreme koje će obeležiti dane pred nama. U danima pred nama umereno toplo, bez velikih vrućina. 

U Bačkoj i Banatu je upaljen najniži stepen upozorenja, žuti meteoalarm, koji je tu zbog temperature koja će u najtoplijem delu dana biti oko 32 stepena

"Dakle, nalazimo se u umerenom toplotnom talasu. Veću vrućinu sprečava visinski ciklon koji blokira da još topliji vazduh stigne do nas. Upravo taj visiniski ciklon, koji se trenutno nalazi iznad Grčke, usloviće i nove letnje pljuskove sredinom nedelje", navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Lazarević.

Danas sunčano i vedro. Oblaci će danas biti retka pojava, gotovo da ih neće biti tako da njih ne računate kada je hlad u pitanju. 

Takođe, ne zaboravite da zaštitite svoju kožu i oči od štetnih UV zraka-UV indeks danas će imati veoma viosku vrednost oko 7-8

Temperatura raste iz sata u sat. U najtoplijem delu dana biće između 29 i 32 stepena

Vetar ostaje slab kao i tokom jutra istočnog i jugoistočnog pravca

Narednih dana ostaje umereno toplo, bez velikih vrućina.

U sredu se očekuje novi talas kiše i pljuskova. Za sada nema naznaka da će biti oluja i nepogoda, samo uobičajeni letnji pljuskovi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija