Društvo

Upaljen žuti meteoalarm: Kiša i grmljavina u tri regiona u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/09/2023

-

12:32

Upaljen žuti meteoalarm: Kiša i grmljavina u tri regiona u Srbiji
Upaljen žuti meteoalarm: Kiša i grmljavina u tri regiona u Srbiji - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Na severu i u Negotinskoj Krajini suvo, u ostalim krajevima ponegde kiša i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Žuti meteoalarm, koji upozorava na pojavu kiše i grmljavine, upaljen je za tri regiona u Srbiji - Jugoistočnoj, Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Prema prognozi RHMZ očekuje se vetar slab i umeren, na severu i istoku povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 19, najviša od 25 do 29 stepeni.

U Beogradu promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni.  Najniža temperatura oko 18, najviša oko 27 stepeni.

U narednih sedam dana promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima.  Do ponedeljka kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom biće retka pojava, dok se u utorak posle podne i u sredu, uz manji pad temperature, očekuju na širem području.  U drugoj polovini sledeće sedmice uglavnom suvo.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija