Društvo

Ponesite kišobrane: U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2023

-

08:23

Ponesite kišobrane: U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Kiše ili kratkotrajnih pljuskova ujutro i pre podne biće na jugu i istoku, a od sredine dana mestimično i u ostalim predelima.

RHMZ najavio je kišu i pljuskove sa grmljavinom u pojedinim delovima zemlje. 

"U naredna dva sata u zapadnim, centralnim, južnim i istočnim krajevima Srbije mestimično kiša, ponegde i pljuskovi sa grmljavinom", stoji u objavi na sajtu RHMZ.

Žuti meteoalarm, koji upozorava na kišu i grmljavinu, uključen je za šest regiona u Srbiji - Šumadiju, Pomoravlje, Istočnu Srbiju, Jugoistočnu Srbiju, Jugozapadnu Srbiju, Kosovo i Metohiju.

Inače, žuti meteoalarm upozorava da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako se planiraju aktivnosti na otvorenom. 

Vreme u Beogradu

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno i jak. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša od 25 do 28 stepeni.

U Beogradu promenljivo oblačno, sredinom dana i posle podne u pojedinim delovima grada uz mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuska.  Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni.  Najniža temperatura od 15 do 17, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

U narednom periodu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplo, u većini mesta sa temperaturom od 28 stepeni do 32 stepena, a najtopliji dani biće ponedeljak i utorak. Ponegde se očekuju i kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija