Aktuelno

Počelo uklanjanje splavova koji nisu dobili novu lokaciju: Iz Grada apeluju na vlasnike da to urade sami

Komentari

Autor: RTS

11/10/2023

-

14:10

Počelo uklanjanje splavova koji nisu dobili novu lokaciju: Iz Grada apeluju na vlasnike da to urade sami
Počelo uklanjanje splavova koji nisu dobili novu lokaciju: Iz Grada apeluju na vlasnike da to urade sami - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Uklanjanje splavova koji na licitaciji nisu dobili novu lokaciju počelo je jutros. Trebalo bi da bude uklonjeno više od 100 splavova, a novu dozvolu za rad dobilo je njih tridesetak.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić kaže za RTS da je jutros počelo uklanjanje splavova koji su dobili rešenje o uklanjanju i o izvršenju.

"Danas krećemo sa kopna. Javna komunalna preduzeća će to sprovesti. Do kraja nedelje će se završiti i postupak za odvlačenje splavova sa vode, pošto smo imali problema vezano za javnu nabavku, međutim sada smo u samoj završnici", ističe Stojčić.

Najavljuje da će u narednih nekoliko nedelja biti sprovedene sve aktivnosti.

Stojčić apeluje na vlasnike splavova da ih sami uklone jer će se, kako kaže, u protivnom izlagati trošku, pošto će im odvlačenje biti naplaćeno.

"Ukoliko to sami urade, mnogo je jednostavnije i jeftinije za njih", naglašava Stojčić i dodao da je malo onih koji su uklonili splavove - svega dva ili tri splava.

Stojčić ističe da je sve mirno, da komunalna preduzeća rade svoj posao i da će tako raditi i izvođač koji će voziti splavove sa vode.

"Svako radi svoje, postoje zakonske norme. Mi poštujemo zakon, danas krećemo i nećemo stati dok ceo postupak ne završimo", ističe Stojčić.

Kaže da je ideja da u toku jednog dana bude uklonjeno više splavova, pošto ih ima dosta, ali da sve zavisi od slučaja do slučaja.

Komentari (0)

Srbija