Aktuelno

Napadnuti srpski srednjoškolci na ekskurziji u Italiji, lakše povređen jedan učenik

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/10/2023

-

12:21

Napadnuti srpski srednjoškolci na ekskurziji u Italiji, lakše povređen jedan učenik
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan učenik četvrtog razreda Zubotehničke škole iz Beograda lakše je povređen ispred hotela na ekskurziji u Italiji nakon nakon što je sa grupom učenika napadnut na plaži u mestu Lido di Jesolo, nedaleko od Venecije, potvrđeno je za Euronews Srbija iz Ministarstva prosvete.

"Radi se o lakšoj telesnoj povredi, ukazana mu je pomoć u zdravstvenoj ustanovi, nakon čega se vratio se u hotel. Prema dobijenim informacijama od direktorke škole, incidentu su prethodile provokacije na plaži između grupe mladića i učenika Zubotehničke škole, a sukob se nastavio ispred hotela", navode iz ministarstva i dodaju da je o incidentu obaveštena i lokalna policija.

Ovim povodom su se za Euronews Srbija oglasili i iz ove srednje škole, i potvrdili navode da je došlo do incidenta tokom ekskurzije u Italiji.

"Učenici četvrtog razreda Zubotehničke škole se vraćaju sutra uveče sa ekskurzije, prema planu i programu. I tada ćemo imate detaljne informacije. U ovom trenutku posedujemo informacije da su učenici dobro i nema teže povređenih. Ekskurzija se nastavlja. Ostvaren je kontakt sa roditeljima i ponuđena im je sva pomoć od strane Zubotehničke škole", navode iz škole.

Istraga je i dalje u toku.

Komentari (0)

Srbija