Aktuelno

Nepoznati počinioci polomili saobraćajne znakove pored puta od Caganja do Vrnčana

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2023

-

10:45

Nepoznati počinioci polomili saobraćajne znakove pored puta od Caganja do Vrnčana
Put od Caganja do Vrnčana - Copyright Tanjug/Gvozden Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Protekle noći nepoznati počinioci polomili su sve saobraćajne znakove i ogledala koja su se nalazila pored puta od Caganja do Vrnčana, ali i poznatu Tanovu česmu koja je bila orijentir meštanima i kod koje su prolaznici često zastajali da piju vode.

"Preko noći je sve polomljeno, od putokaza, ogledala, znakova, ali nam je najžalije Tanove česme koja nam je bila uspomena na jednog divnog čoveka koji je sa jednom rukom držao lopatu i do poslednjeg dana održavao put da narod može da prođe. Kome je smetala česma koju je ostavio svom narodu i svim prolaznicima da piju vode. Od penzije je sagradio uspomenu koja nikom nije smetala i kod koje smo često zastajali. Ovo nije normalno šta se dešava. Molim državu da nas zaštiti od kojekakvih probisveta jer ne znamo šta je sledeće”, rekao je za Tanjug predsednik Mesne zajednice Vrnčani Mićo Karanac.

Tanjug/Gvozden Nikolić

 

Dragoš Nikolić Tane je bio putar, imao je jednu ruku i do penzije je kao radnik Puteva Srbije čistio grane i smetove od Caganja do vrha Kablara.

Inače, nepoznati vandali polomili su i zaštitnu ogradu na vrhu Kablara, a meštani kažu da su u strahu od nekolicine nepoznatih koji sa rancima na leđima šetaju po njihovim imanjima.

Komentari (0)

Srbija