Aktuelno

Mali na obeležavanju jubileja srpske avio-kompanije: "Er Srbija je simbol napretka"

Komentari

Autor: Fonet

26/10/2023

-

21:50

Mali na obeležavanju jubileja srpske avio-kompanije: "Er Srbija je simbol napretka"
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Er Srbija je simbol napretka, uspeha i promena koje su se u Srbiji desile u proteklih 10 godina, izjavio je ministar finansija Siniša Mali na obeležavanju 10 godina poslovanja naše nacionalne avio-kompanije.

On je naveo da je vlast u Srbiji uspela da od Jat ervejza, koji je bio pred bankrotom, napravi Er Srbiju - najbrže rastuću regionalnu avio-kompaniju.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Mali je rekao da je do 2015. godine Er Srbija imala 20 aviona, a da je zahvaljujući Erbasu A330, koji je postao deo njene flote, ta avio-kompanija posle 25 godina uspostavila liniju za Njujork.

Istakao je da je danas Er Srbija jedina nacionalna avio-kompanija u okruženju od 11 zemalja koja leti i u Severnu Ameriku i Kinu.

Mali je naveo da Er Srbija leti na 87 destinacija i ukazao da se ove godine očekuje apsolutni rekord - četiri milona putnika koji će biti prevezeni avionima naše kompanije.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek istakao je da je ta kompanija prethodne godine ostvarila ogroman rast, koji ne bi bio moguć bez svesrdne podrške Vlade Srbije koja je bila pouzdan partner u razvoju Er Srbije.

On je posebno zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Malom.

Marek je naveo da Er Srbija ima velike planove za budućnost i da će unaprediti usluge, povećati flotu i proširiti mrežu destinacija u koje će prevoziti putnike.

Mi nismo samo avio-kompanije, već most koji spaja ljude, kulture i mogućnosti, poručio je Marek.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija