Region

Er Srbija evakuiše građane Severne Makedonije iz Izraela

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2023

-

17:12

Er Srbija evakuiše građane Severne Makedonije iz Izraela
Er Srbija evakuiše građane Severne Makedonije iz Izraela - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Za građane Severne Makedonije, koji se nalaze u Izraelu, sutra će biti organizovan let u saradnji sa "Er Srbijom", nakon što su ih druge avio-kompanije ostavile bez mogućnosti da se vrate kući, saopštila je Vlada Severne Makedonije. 

Kako je navela u saopštenju, troškove leta na relaciji Tel Aviv-Skoplje, koji se obavlja radi evakuacije građana Severne Makedonije, snosiće Vlada Severne Makedonije. 

Vlada Severne Makedonije navela je da je za sve njene građane, koji su tražili pomoć, organizovan čarter let u saradnji sa "Er Srbijom", u uslovima otkazanih letova i blokiranog avio-saobraćaja sa Izraelom. 

"Avio-prevoz, koji će biti organizovan tokom sutrašnjeg dana, biće besplatan za građane koji su zatražili pomoć, a pokrivaće se iz rezervi budžeta Republike Severne Makedonije", navodi se u saopštenju. 

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije je preko Diplomatsko-konzularnog predstavništva u Tel Avivu dostavilo spisak i podatke o makedonskim državljanima koji se nalaze u Izraelu i koji su zatražili pomoć za povratak u zemlju.

Pojedini državljani Severne Makedonije ,koji su se zatekli u Izraelu u vreme izbijanja sukoba sa Hamasom, vratili su se ranije u zemlju specijalnim letovima "prijateljskih država", navodi se u saopštenju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa