Aktuelno

Nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka i Marka MIljkovića

Komentari

Autor: Tanjug

30/10/2023

-

18:30

Nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka i Marka MIljkovića
Nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka i Marka MIljkovića - Copyright E-Stock/Nataša Rajaković

veličina teksta

Aa Aa

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je, prikazivanjem pisane dokumentacije o pretresu kuće u Ritopeku, nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka i Marka MIljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Sudija je, posle nekoliko pokušaja advokata i optuženih da odlože današnje suđenje, ipak odlučila da odbije njihove zahteve, održi suđenje i nastavi prikazivanje pisane dokumentacije o pretresu kuće u Ritopeku, gde su pripadnici ove grupe, kako se sumnja ubijali svoje žrtve.

Nekoliko novih advokata koji su postavljeni po službenoj dužnosti pripadnicima ove grupe, nakon što su optuženi otkazali punomoćja advokatima koje su sami angažovali, rekli su da nisu stigli da se upoznaju sa spisima predmeta zbog kratkog vremenskog roka, a imajući u vidu da je predmet obiman.

Neki od njih tražli su i da budu razrešeni, a da sud prihvati da se optuženima vrate stari branioci. Branioce po službenoj dužnosti podržali su i advokati koji su od početka u postupku, između ostalih, Jugoslav Tintor i Miljana Perendija.

Optruženi Dragan Mitrović se javio i rekao da ne želi da ga brani advokat koga je dobio po službenoj dužnosti, jer ga čak nije ni posetio u pritvoru, a ne zna ni kako se zove. Sudija je odbila njihove zahteve, te je odvojila postupak u odnosu na Slađanu Sekulić i Nemanju Đurića. 

Marko Miljković je pre toga tražio izuzeće postupajućeg tužioca Zorana Babića, jer je, kako tvrdi, prijatelj Nenada Vučkovića i Nevenka Marića, te tvrdi da je Babić saslušao Vučkovića vezano za uništavanje telefona ubijenog Aleksandra Stankovića.

Tražio je i izuzeće Glavnog javnog tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, jer mu, kako je kazao, nije odgovorio na pismo kojim mu je skrenuo pažnju na Babića.

On je tražio i izuzeće postupajuće sudije, jer su, kako je naveo, pogrešno upisana dva datuma vezana za sporazum i saslušanje okrivljenog-saradnika Srđana Lalića. Sudsko veće je odbacilo sve zahteve za izuzeće.

Svedok čije ispitivanje je bilo zakazano za danas nije došao na suđenje, zbog iznenadne bolesti.

Na početku suđenja advokat Sanja Ćeriman je rekla da njena branjenica, jedina optužena žena u klanu Slađana Sekulić, nije danas prisutna jer ima operaciju zbog čega neće biti cele nedelje na suđenjima. 

Takođe, branilac Nemanje Đurića koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti nije došla, a sudu je dostavila medicinsku dokumentaciju, dok je na prethodnom ročištu tražila od suda da je razreši postupanja u ovom predmetu, što je sudija prihvatila i razrešila je dužnosti da postupa u ovom postupku. 

Komentari (0)

Srbija