Aktuelno

Stojiljkoviću pet godina zatvora zbog saobraćajke u kojoj su dve osobe poginule

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2023

-

16:51

Stojiljkoviću pet godina zatvora zbog saobraćajke u kojoj su dve osobe poginule
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu danas je osudio Pavla Stojiljkovića na kaznu zatvora od pet godina jer je pijan prouzrokovao saobraćajnu nesreću 2. oktobra 2021. godine u Ustaničkoj ulici u kojoj su poginuli njegovi saputnici M.S. i K.J.

Stojiljkoviću je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom od dve godine, po izlasku iz zatvora. Sud je utvrdio da se Stojiljković tog dana nije pridržavao saobraćajnih propisa, kao i da mu je sposobnost bila smanjena zbog alkohola.

Sudija je kao olakšavajuće okolnosti navela da Stojiljković nije ranije osuđivan, te da su svi zajedno pili te noći i da stradale nije Stojiljković ubeđivao da on vozi. Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana ima pravo da uloži žalbu.

Stojiljković je osuđen za krivično delo izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Optužnicom Stojiljković se tereti da je na deonici gde je ograničenje 50 vozio 109 kilometara na čas, sa 1,63 promila alkohola u organizmu, zbog čega mu je uračunljivost bila smanjena ali ne bitno.

Stojiljković je automobilom marke "folksvagen golf" udario u metalni stub, zarotirao se i udario u betonsku žardinjeru. Usled teških telesnih povreda zadobijenih u nesreći preminuli su M.S. i K.J.
 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija