Aktuelno

Odloženo suđenje instruktoru jahanja optuženom za silovanje

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2023

-

11:29

Odloženo suđenje instruktoru jahanja optuženom za silovanje
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas je za 8. decembar odloženo suđenje M. Đ.  (69), optuženom da je počinio više krivičnih dela silovanja i polnog uznemiravanja nad polaznicama škole jahanja, a od kojih su neke bile maloletne u vreme izvršenja krivičnih dela.

Suđenje je odloženo zbog izostanka oštećenih, čije svedočenje je bilo planirano za danas. Punomoćnici oštećenih su ranije obavestile sud da zbog poslovnih obaveza u inostranstvu oštećene neće moći da prisustvuju suđenju.

On je na prethodnom suđenju rekao da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu i dodao da nije tačno da je učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, kao i da devojke koje su ga prijavile “nisu u pravu”. 

Optuženi je na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, na pitanje sudije kako se izjašnjava na optužbe, rekao da nije kriv. 

M. Đ. je optužen da je izvršio krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Uhapšen je sredinom septembra prošle godine i od tad se nalazi u pritvoru.

On se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja.

Sumnja se da je M. Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.  

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija