Politika

Zakazan početak suđenja instruktoru jahanja optuženom za silovanje

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2023

-

13:26

Zakazan početak suđenja instruktoru jahanja optuženom za silovanje
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu za 4. jul je zakazano pripremno ročište pred početak suđenja Milošu Đ. (68), optuženom za više krivičnih dela silovanja, polnog uznemiravanja nad polaznicama škole jahanja, a od kojih su neke bile maloletne, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Na pripremnom ročištu će odbrana i tužilaštvo izneti svoje dokazne predloge, dok će se optuženi kratko izjasniti o krivici.

Nakon pripremnog ročišta, koje je inače zatvoreno za javnost, sud će zakazati glavni pretres kojem javnost može da prisustvuje. 

Miloš Đ. je optužen da je izvršio krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Uhapšen je sredinom septembra prošle godine i od tada se nalazi u pritvoru.

On se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja.

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.  

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija