Aktuelno

Sektor za vanredne situacije upozorava na opasnosti od požara s početkom grejne sezone

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/11/2023

-

14:15

Sektor za vanredne situacije upozorava na opasnosti od požara s početkom grejne sezone
Sektor za vanredne situacije upozorava na opasnosti od požara s početkom grejne sezone - Copyright profimedia/Marcus Brandt/dpa

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je u požaru koji je bukvuo u Železniku poginulo trogodišnje dete, član Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković apeluje na građane da na početku grejne sezone budu odgovorni te da ne ostavljaju električne uređaje uključene bez nadzora, kao i to da budu obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva. 

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice je precizirao da su najčešći uzroci požara u stambenim objektima neispravne ili preopterećene elektroinstalacije, neispravni ili uključeni električni uređaji bez nadzora.

"Apelujemo na sugrađane da budu odgovorni i da prilikom napuštanja stana provere da li su isključili električne uređaje, posebno punjače mobilnih telefona i klima uređaje", kazao je Milenković.

Istakavši da početak grejne sezone i njeno trajanje karakteriše povećan broj požara u stambenim objektima, Milenković je pozvao građane da budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i komšijama.

"Pred početak i tokom trajanja grejne sezone proverite da li su dimnjaci i ložišta očišćeni, budite obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva, ne ostavljajte bez nadzora grejalice i druga grejna tela, ali i vodite računa da se u njihovoj blizini ne nalaze zapaljivi materijali", poručio je Milenković.

On je pozvao građane da u slučaju požara odmah pozovu vatrogasce-spasioce na broj 193. 

 

Komentari (0)

Srbija