Aktuelno

Predložen pritvor za trojicu od devet osumnjičenih za eksploziju u Zemunu

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2023

-

12:01

Predložen pritvor za trojicu od devet osumnjičenih za eksploziju u Zemunu
Predložen pritvor za trojicu od devet osumnjičenih za eksploziju u Zemunu - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas da se odredi pritvor trojici od devet osumnjičenih u vezi sa oštećenjem gasne instalacije u toku izvođenja radova na postavljanju optičkih kablova u Zremunu, zbog kojeg je došlo do eksplozije i smrti jedne osobe, saopštilo je danas to tužilaštvo.

Na današnjem saslušanju u Višem javnom tužilaštvu devet osumnjičenih je iznelo svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor trojici osumnjičenih da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Pritvor je predložen za L. D, direktora firme "Inter comunnications" d.o.o iz Beograda koja je glavni izvođač radova, A. R, direktora firme "Oza pe" d.o.o. iz Pećinaca koja je podizvođač radova i radnika te firme K. K. Ostalim osumnjičenima je ukinuto zadržavanje i oni će se u daljem toku istrage braniti sa slobode.

Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti. Prema naredbi o sprovođenju istrage, investitor, preduzeće A1, angažovalo je firmu "Inter comunnications" d.o.o iz Beograda kao glavnog izvođača radova na postavljanju instalacije za optičke kablove tog mobilnog operatera, a ta firma je angažovala firmu "Oza pe" iz Pećinaca kao podizvođača.

Radnici preduzeća "Oza pe" su između 8. i 10. novembra prilikom izvođenja radova oštetili instalacije za transport prirodnog gasa, o čemu nisu obavestili nadležni organ-preduzeće "Srbija gas". Zbog propusta u obaveštavanju nadležnih i neblagovremenog i nestručnog saniranja oštećenja, došlo je do nekontrolisanog širenja gasa, što je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u Ševinoj ulici, u kojoj je stradao S.Lj, a B.Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija