Aktuelno

RHMZ izdao seriju upozorenja: Snažno nevreme praćeno kišom na pragu Srbije, i Beograd na udaru

Komentari

Autor: Blic

14/11/2023

-

21:36

RHMZ izdao seriju upozorenja: Snažno nevreme praćeno kišom na pragu Srbije, i Beograd na udaru
Euronews/Ljiljana Gradinac - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

U toku večeri, od 20 časova do ponoći na severu Vojvodine očekuje se intenziviranje kiše, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

Ova padavinska zona, u drugom delu noći preko ostatka pokrajine, premeštaće se ka zapadnoj Srbiji i Beogradu. U Vojvodini će u toku noći prosečno pasti od 10 do 20 mm kiše, a na severu Bačke i Banata lokalno i više, stoji u najavi vremenske prognoze za Srbiju.

"Na području Beograda najjača kiša očekuje se pred jutro. U jutarnjim i prepodnevnim satima padavinska zona premeštaće se preko centralne Srbije dalje ka jugu i jugoistoku, a u toku dana (15.11.) intenziteti padavina će oslabiti. Zapadni i severozapadni vetar će biti u kratkotrajnom pojačanju", piše na sajtu RHMZ.

RHMZ je izdao upozorenje i na novo zahlađenje koje dolazi za vikend.

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u četvrtak (16.11.), u petak (17.11.) novo zahlađenje s kišom. U prvom delu dana će u košavskom području i na planinama duvati jak južni vetar, a krajem dana i u toku noći osetniji pad temperature, vetar u skretanju na severozapadni, u Vojvodini i sa udarima olujne jačine (preko 17 m/s), stoji u najavi.

Prvi sneg pašće u subotu

Na planinama će početi da pada sneg, a usled pada temperature, u subotu (18.11.) uslova za sneg biće i u brdskim predelima (od 200 do 500 m nadmorske visine) jugozapadne, južne i istočne Srbije uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. I dalje će duvati jak i olujni severozapadni vetar, naročito na planinama, u Vojvodini i istočnoj Srbiji, saopštio je RHMZ.

Subota (18.11.) će biti najhladniji dan u sedmici, a maksimalne temperature u većini nižih predela kretaće se od 5 do 8°C. Drugog dana vikenda (19.11.) prestanak padavina, ali i dalje hladno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija