Aktuelno

Kadeti Vojne akademije izveli gađanje iz ručnog raketnog bacača M80

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2023

-

18:23

Kadeti Vojne akademije izveli gađanje iz ručnog raketnog bacača M80
Kadeti Vojne akademije izveli gađanje iz ručnog raketnog bacača M80 - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

veličina teksta

Aa Aa

Kadeti 145. klase modula pešadija i kadeti 147. klase Vojne akademije danas su uspešno izveli gađanje ručnim raketnim bacačem 64mm M80 na strelištu Vojnog kompleksa "Orešac".

Nakon teorijskih znanja koja su usvojili tokom dosadašnjeg školovanja i rada sa ručnim raketnim bacačem M80 na poligonima za obuku i u kabinetima naoružanja Vojne akademije, kadeti 147. klase danas su imali priliku da stečena znanja pokažu i provere u praksi prvim gađanjem iz ovog naoružanja najvećeg kalibra sa kojim su se do sada susretali, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kadeti završne godine modula pešadija, koji su se, osim uloge izvršilaca gađanja, danas upoznavali sa metodologijom organizacije i zadacima organa na strelištu, pokazali su odličnu pripremljenost za izvođenje gađanja i potvrdili spremnost da ubrzo i oni svoja znanja i veštine prenose novim generacijama, kada kao najmlađi potporučnici Vojske Srbije stupe na prve oficirske dužnosti.

Komandant Kadetske brigade Vojne akademije pukovnik Milan Končar i starešine Vojne akademije ocenili su angažovanje kadeta tokom pripreme i same realizacije gađanja vrlo dobrim i izrazili uverenje da će kadeti nastaviti da imaju isti odnos prema svim obavezama i nastavnim sadržajima koji ih očekuju u budućnosti.

 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija