Aktuelno

Kondicioni marš kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2023

-

23:21

Kondicioni marš kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA
Kondicioni marš kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA - Copyright Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Kondicioni marš kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA sa svojim starešinama realizovali su kondicioni marš u rejonu Deliblatske peščare, a reč je o prvom maršu najmlađih kadeta.

Marš od naselja Devojački bunar do crkve Svetog Vasilija Ostroškog i nazad ukupne dužine 22 kilometra, kadeti prve godine Vojne akademije realizovali su sa kompletnom borbenom opremom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

To je bila prilika da sagledaju značaj stručnih, kondicionih i ličnih priprema u vidu podešavanja opreme za duže marševanje kao i logističke i organizacione pripreme koje je potrebno realizovati pre same aktivnosti.

Marševsku kolonu iz naselja Devojački bunar poveo je komandant Kadetske brigade pukovnik Milan Končar u pratnji komandanta klase potpukovnika Slaviše Jotića.

Na polovini maršrute, kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Deliblatskoj peščari, napravljen je kraći predah odakle se kolona uputila ka cilju.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

Na cilju su ih sačekale starije kolege, ovog puta kadeti modula opšta logistika 146. klase, koji su im sa nastavnicima katedre logistike i pripadnicima bataljona za podršku u terenskim uslovima pripremili i prikazali tehnologiju pripreme hrane i vodosnabdevanja.

Tokom celog marša motivacija kadeta bila je na izuzetnom nivou i ni jednog trenutka nije se moglo primetiti da je kadetima najmlađe klase ovo prvi kondicioni marš, a uz pomoć iskusnih starešina, marš je realizovan uspešno uprkos otežanim vremenskim uslovima i niskim temperaturama, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija