Aktuelno

Predsednik GIK: Danas počinje štampanje glasačkih listića za izbore za beogradske odbornike

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2023

-

08:13

Predsednik GIK: Danas počinje štampanje glasačkih listića za izbore za beogradske odbornike
Predsednik GIK: Danas počinje štampanje glasačkih listića za izbore za beogradske odbornike - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Štampanje glasačkih listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisanim za 17. decembar, počeće danas u 10 časova u štampariji Službenog glasnika, saopštio je predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Lukić.

Lukić je u sredu na sednici GIK-a naglasio da će biti odštampano 1.613.190 glasačkih listića, što odgovara ukupnom broju birača u Beogradu na dan 1. decembar ove godine.

Glasački listići za glasanje na izborima štampaće se na A4 formatu, na papiru bele boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini.  

Lukić je na sednici GIK rekao da su svi članovi tog tela, posmatrači i mediji, pozvani da prisustvuju početku štampanja listića u štampariji Službenog glasnika, na Lazarevačkom drumu 13-15.

GIK je prethodno donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Beogradu, Odluku o obliku i broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i Odluku o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda raspisanim za 17. decembar, naveo je gradski Sekretarijat za informisanje.

Juče je u štampariji preduzeća "Službeni glasnik" u Beogradu počelo i tampanje glasačkih listića za vanredne parlamentarne izbore koji su takođe zakazani za 17. decembar. Republička izborna komisija (RIK) saopštila je da će broj glasačkih listića koji se štampaju biti jednak broju glasača, 6.500.165. Glasački listići će biti svetle kajsija boje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija