Aktuelno

Podignuta optužnica protiv jednog od Hofmana, istraga protiv njegovog brata obustavljena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/12/2023

-

11:32

Podignuta optužnica protiv jednog od Hofmana, istraga protiv njegovog brata obustavljena
Podignuta optužnica protiv jednog od Hofmana, istraga protiv njegovog brata obustavljena - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovnoj javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv osumnjičenog Miljana Vidovića zvanog Hofman zbog sumnje da je zlostavljao i mučio A. A. Pored toga, krivična prijava protiv njegovog brata Ljubana Vidovića je odbačena, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Postupajući po krivičnoj prijavi koja je podneta protiv Miljana i Ljubana Vidovića, poznatijih kao braća Hofman, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dva krivična dela zlostavljanje i mučenje, a nakon sprovedenih dokaznih radnji, ovo Tužilaštvo podnelo je optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv osumnjičenog Miljana Vidovića zbog sumnje da je učinio jedno krivično delo zlostavljanje i mučenje u odnosu na oštećenog A. A, kojim je predloženo da se prema okrivljenom Miljanu Vidoviću produži pritvor, te da sud nakon sprovedenog dokaznog postupka okrivljenog Miljana Vidovića oglasi krivim zbog izvršenja navedenog krivičnog dela i da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, kao i da se Prvi osnovni sud u Beogradu oglasi mesno nenadležnim, s obzirom na to da je krivično delo izvršeno u Irigu, te da po pravnosnažnosti rešenja uputi spise Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici, kao stvarno i mesno nadležnom.

Dalje, ceneći sve izvedene dokaze tužilaštvo je u smislu ovlašćenja donelo rešenje kojim je odbačena krivična prijava u odnosu na osumnjičenog Ljubana Vidovića zbog jednog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, budući da nema dokaza da je isti prisustvovao kritičnom događaju, odnosno da nema dokaza kojim bi se potkrepila opravdana sumnja da je osumnjičeni Ljuban Vidović učinio krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Takođe, je u smislu ovlašćenja ovo tužilaštvo donelo je rešenje kojim je odbačena krivična prijava u odnosu na Miljana i Ljubana Vidovića zbog jednog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, jer je nastupila zastarelost krivičnog gonjenja.

U odnosu na oštećene A. A. i D. I., kao i u odnosu na svedoka R. N., čijim iskazima tužilaštvo nije poklonilo veru, a koji su u suprotnosti sa drugim izvedenim dokazima, a naročito imajući u vidu video zapis predmetnog događaja, ovo tužilaštvo formiralo je predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama imenovanih eventualno stiču sva bitna obeležja krivičnog dela davanje lažnog iskaza ili krivičnog dela ometanje pravde ili nekog drugog krivičnog dela za koe se goni po službenoj dužnosti, te će nakon izvršenih provera i sprovedenog dokaznog postupka biti doneta odluka o daljem postupanju.

Komentari (0)

Srbija