Aktuelno

"Starački dom poseduje licencu za rad": Ministarstvo formiralo radnu grupu zbog požara u Malom Mokrom Lugu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/12/2023

-

18:44

"Starački dom poseduje licencu za rad": Ministarstvo formiralo radnu grupu zbog požara u Malom Mokrom Lugu
Euronews/Zoran Rakić - Copyright Euronews/Zoran Rakić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja formiralo je radnu grupu koja će izvršiti analizu požara u staračkom domu "Milidom lux" u Malom Mokrom Lugu, u kojem su 13. decembra dva štićenika poginula, rečeno je iz tog ministarstva za Euronews Srbija.

Takođe se navodi da je izvršen vanredni inspekcijski nadzor na terenu, a u toku je kancelarijski nadzor nad radom ustanove u kojoj se dogodio požar. "

Prema podacima Ministarstva, u trenutku nesreće je u objektu bilo smešteno 74 korisnika te ustanove, dok dom poseduje licencu za rad.

Tanjug

 Podsećamo, u požaru koji je sinoć oko 19 časova izbio u pomenutoj ustanovi stradale su dve osobe, a pet je povređeno i prevezeno na Vojno-medicinsku akademiju.

"Oni su bili izloženi udisanju gasova i u relativno teškom stanju zbog poremećaja disanja. Jedna pacijentkinja je bila intubirana, kasnije je uz terapiju stanje stabilizovano", rekao je za RTS pukovnik dr Toplica Lepić.

Evakuisana  73 korisnika doma i osmoro zaposlenih

Vatrogasci su evakuisali 73 korisnika doma i osmoro zaposlenih.

"Po stizanju na lice mesta, za sedam minuta požar je lokalizovan i sprečeno je širenje na ostale prostorije“, rekao je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić obišla je mesto požara zajedno sa ministrom Nikolom Selakovićem.

Ona je dodala da su ostalih troje povređenih u ovom trenutku u stabilnom stanju.

"Hitna pomoć je došla zajedno sa vatrogascima, zaista su brzo odreagovali. Vatrogasci su sve korisnike na svojim rukama spustili na bezbedno mesto zbog dima koji se napravio", rekla je Grujičić novinarima.

 

 

 

Komentari (0)

Srbija