Aktuelno

Pravosnažno potvrđena optužnica za Ribnikar, uskoro počinje suđenje

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

15:24

Pravosnažno potvrđena optužnica za Ribnikar, uskoro počinje suđenje
Pravosnažno potvrđena optužnica za Ribnikar, uskoro počinje suđenje - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić, Tanjug/AP, Društvene mreže

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv oca i majke dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole, a izjavljena je samo jedna žalba.

Drugostepeni sud je odbio žalbu branioca trećeoptuženog i potvrdio rešenje o potvrđivanju optužnice, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu. Sud bi trebalo uskoro da zakaže početak suđenja.

Pored oca i majke, optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca i instruktor u tom klubu.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud oca dečaka osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba i instruktora predložena kazna zatvora od po tri godine.

Otac se optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte bezbednosti, odnosno da je svog 13-ogodišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik streljačkog kluba i instruktor u tom klubu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija