Društvo

Protest roditelja ispred Ribnikara: Traže pravdu za žrtve majskih tragedija, ali i veću bezbednost za učenike

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

16/12/2023

-

14:47

Protest roditelja ispred Ribnikara: Traže pravdu za žrtve majskih tragedija, ali i veću bezbednost za učenike
Protest roditelja ispred škole Vladislav Ribnikar - Copyright Euronews/Lana Nanovski

veličina teksta

Aa Aa

Roditelji dece koja su 3. maja ubijena u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kao i oni čija deca pohađaju tu školu, okupili su se u podne ispred ulaza u školu.

Kako su naveli na protestnom skupu - traže pravdu za žrtve majskih tragedija (Ribnikaru i mladenovačkim selima - Duboni i Malom Orašju) i veću bezbednost dece u svim školama.

U znak protesta okupljeni su prefarbali natpis "škola" ispisan na asfaltu. Majka ubijene Ane Božović preko toga je prosula crvenu boju kao simbol prolivene krvi. Potom su roditelji na prozore škole zalepili nalepnice na kojima piše "Decu vam nećemo oprostiti", "Srbijo stani, deca ti nisu bezbedna", "Vratite bezbednost u škole".

"Danas smo se okupili samo iz razloga što je vikend i što smo mislili da će se više ljudi pojaviti nego ranijih termina kad je bio radni dan i simbolično smo prefarbali naziv škola jer ovo više nije škola.

Tako da je to jedna poruka koju smo želeli da pošaljemo jasno i glasno", rekla je za Euronews Srbija Ana Dimitrijević.

Učenik OŠ "Vladislav Ribnikar", 3. maja ove godine ubio je devet učenika i čuvara te škole, a ranio šest osoba. Dan kasnije, U. B. je u Malom Orašju i Duboni ubio devet osoba.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija