Aktuelno

U parnici protiv Kecmanovića danas ponovo svedoče članovi porodica ubijene dece

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2023

-

10:32

U parnici protiv Kecmanovića danas ponovo svedoče članovi porodica ubijene dece
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da svedočenjem oštećenih bude nastavljeno suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

Suđenje je počelo u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a danas bi trebalo da svedoče porodice Vlahović, Kobiljski i Aćimović, čiji članovi su ubijeni 3. maja u školi. 

Jučerašnje ročište trajalo je šest sati i tada su svedočili članovi porodica Čikić, Božović i Martinović. 

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodica žrtava masakra, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Euronews/Lana Nanovski

 

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dečaka privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je 10. oktobra podiglo optužnicu protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Rešenje o potvrdjivanju optužnice postalo je pravosnažno, pa se očekuje da Viši sud u Beogradu usloro zakaže početak sudjenja i u tom krivičnom postupku. U ovom sudu vodi se još jedno suđenje po tužbi protiv porodice Kecmanović, škole i države, koju su podneli članovi porodice Dukić, odnosno devojčice koja je ubijena u školi.
 

Komentari (0)

Srbija