Aktuelno

Senat BU usvojio odluku o visini školarina na multidisciplinarnim studijama

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2024

-

19:39

Senat BU usvojio odluku o visini školarina na multidisciplinarnim studijama
Senat BU usvojio odluku o visini školarina na multidisciplinarnim studijama - Copyright Tanjug/Filip Krainčanić

veličina teksta

Aa Aa

 Na prvoj ovogodišnjoj sednici Senata Univerziteta u Beogradu (BU) usvojena je odluka o visini školarina na multidisciplinarnim studijama pri Univerzitetu za narednu školsku 2024/25. godinu.

Visina godišnje školarine na multidisciplinarnim doktorskim studijama iz biofizike za državljane Srbije je 160.000 dinara, za strane 4.000 evra, a na master akademskim studijama 98.000 ili 120.000 dinara za državljane Srbije, odnosno 2.000 ili 2.500 evra za strane studente, u zavisnosti od smera, navodi se u saopštenju Univerziteta u Beogradu.

Na 26. sednici sedmog saziva Senata Univerziteta verifikovani su i mandati dva nova člana - direktorke Instituta za multidisciplinarna istraživanja Dragice Stanković i v.d. dekana Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Luke Mijatovića.

Na predlog veća grupacija, usvojena je izmena i dopuna studijskog programa na Matematičkom fakultetu, smer Informatika.  

Takođe je izglasan i predlog za produženje radnog odnosa profesora Fakulteta za fizičku hemiju Nikole Cvjetićanina i odluka o izboru u zvanje gostujućeg profesora Borisa Šakića sa Mek Master Univerziteta u Kanadi. 

Na sednici kojom je presedavao rektor Vladan Đokić, Senat je usvojio i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o upisu studenata na studijske programe Univerziteta u Beogradu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija