Aktuelno

Proleće kad mu vreme nije: Za vikend i do 16°C, u narednih nedelju dana temperature iznad proseka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/02/2024

-

08:15

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U narednih osam dana u Srbiji će biti bez kiše i sa temperaturama koje će, u najtoplijem delu dana često prelaziti deset stepeni. Jutarnji mrazevi će i dalje biti aktuelni, ali sve slabiji i ređi.

Kada je reč o današnjoj prognozi, vazdušni pritisak krenuo je da raste usled veoma prostranog anticiklona koji se pozicionirao iznad Francuske. Ovaj snažan anticiklon gura oblake dalje od nas, tako da je front od sinoć svojim većim delom već prešao preko Srbije, objašnjava meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

U narednim satima oblaka će biti sve manje, a dan pred nama biće sunčan i vedar i bez kiše na vidiku od podneva. Osim na severozapadu Srbije gde će vreme danas biti promenljivo, sa sunčanim intervalima.

Iako će biti toplije nego juče, vremenska prognoza za većinu hroničnih bolensika biće nepovoljna. Od reakcija su moguće glavobolje, bolovi u kostima kao i neraspoloženje, a očekuje se da će kod asmatičara tegobe biti najizraženije.

Danas najviše 9°C

Kada je reč o temperaturi, malo će osvežiti u odnosu na juče jer je front sa sobom povukao nešto svežiji vazduh u odnosu na juče. Maksimalna temperatura kretaće se od pet stepeni na jugu, do devet na istoku.

U Beogradu danas umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. U pojedinim delovima grada moguća je tek slaba kratkotrajna kiša. Vetar će u glavnom gradu biti slab i umeren, severozapadni, a najniža temperatura od jedan do tri stepena, a najviša oko sedam stepeni.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Osećaj hladnoće pojačavaće jak severni vetar koji će duvati tokom većeg dela dana. Vetroviti sati su ispred nas, tako da se adekvatno obucite, poručuje Ćirković.

Za vikend i do 16°C

Za dane vikenda toplo, naročito tokom dana kada će ponegde biti izmereno i do 16 stepeni u hladu. 

Jutra će i dalje biti hladna, vrlo često i maglovita, a biće i slabog prizemnog mraza jer će temperatura biti koji stepeni ispod nule.

Što se padavina tiče, do 10. februara neće biti nimalo kiše, samo sunce i gotovo prolećna temperatura.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija