Aktuelno

Radnici povređeni u Namenskoj u Lučanima dobro, četvorica danas idu kući, dvojica ostaju u bolnici

Komentari

Autor: S. Tuvić

08/02/2024

-

08:58

Radnici povređeni u Namenskoj u Lučanima dobro, četvorica danas idu kući, dvojica ostaju u bolnici
RINA - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Šestorica radnika, koji su povređeni u požaru u fabrici "Milan Blagojević-Namenska" u Lučanima, su dobro, četvorica će u toku dana biti otpuštena na kućno lečenje, dok će dva pacijenta biti zadržana u bolnici, kažu za Euronews Srbija u Opštoj bolnici u Čačku.

"Svi su pacijenti dobro. Četvorica pacijenata koji su bili na Odeljenju hirurgije danas će biti pušteni na kućno lečenje. Dvojica pacijenata sa opekotinama na licu i šakama, koji su bili na intenzivnoj nezi, biće prebačeni  na Odeljenje hirurgije, da se još malo proprate", kaže za Euronews Srbija portparolka Opšte bolnice u Čačku dr Marija Stranjanac.

Inače, u fabrici "Milan Blagojević-Namenska" u Lučanima juče je došlo do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u kome je povređeno šest radnika. Oni su najpre zbrinuti u Domu zdravlja u Lučanima, a zatim prebačeni u Opštu bolnicu u Čačku. Četiri radnika sa lakšim povredama zbrinuti su na Odeljenju hirurgije, dok su dva radnika sa opekotinama na licu i šakama zbrinuti na intenzivnoj nezi.

Fabrika "Milan Blagojević-Namenska" iz Lučana saopštila je da je došlo do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Tvrde da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu, a uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija