Aktuelno

Vesić: Učinićemo sve da do leta uspostavimo sistem integrisane putarine sa Grčkom

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2024

-

21:43

Vesić: Učinićemo sve da do leta uspostavimo sistem integrisane putarine sa Grčkom
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić - Copyright Tanjug/MGSI/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas, nakon susreta sa ministrom infrastrukture i transporta Grčke Hristosom Staikurasom u Beogradu, da će resorna ministarstva dve zemlje učiniti sve što je u njihovoj moći da do početka leta bude uspostavljen sistem integrisane putarine između Srbije i Grčke.

Vesić je rekao da je su Staikuras i on konstatovali da je saradnja dve zemlje u saobraćaju i transportu veoma dobra, naročito kada je reč o vazdušnom saobraćaju, kao i da može da se učini još toga da saradnja bude i bolja.

"Razgovarali smo i dogovorili se da u narednom periodu uradimo sve što je u našoj moći da do početka leta bude uspostavljen sistem integrisane putarine između Srbije i Grčke, kako bi naši turisti i oni koji dolaze iz Grčke mogli da koriste iste 'tagove' za prolaz kroz naše dve zemlje", istakao je Vesić.

Vesić je pozvao Grčku da bude naš dragi gost na sajmu Expo 2027. godine i bude veoma prisutna na njemu, jer je ona, kako kaže, jedan od najvažnijih prijatelja koje imamo u Evropi, zemlja koja nas podržava i zemlja sa kojom nemamo apsolutno nijedno otvoreno pitanje.

Staikuras je rekao da je Grčka spremna da bude uz Srbiju kada je reč o izgradnji velikog obima i infrastrukturnom razvoju.

"Kada je reč o sistemu naplate putarine, već smo dali instrukcije našim nadležnim institucijama da okončaju preliminarne procedure koje uključuju studije isplativosti i bave se tehničkim, administrativnim, trgovinskim i pravnim aspektima primene elektronske naplate putarine. U narednim nedeljama, kontaktiraćemo srpske kolege i sastaviti plan sa svim tehničkim detaljima i troškovima", naveo je Staikuras.

Kako je rekao, železnička veza između luke Pirej, Soluna, Skoplja i Beograda od velikog je značaja za regionalnu povezanost i transport.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija