Aktuelno

Tokom vikenda isključeno 40 vozača zbog alkohola, zabeleženo više od 8.000 prekršaja vozača teretnih vozila

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2024

-

16:12

Tokom vikenda isključeno 40 vozača zbog alkohola, zabeleženo više od 8.000 prekršaja vozača teretnih vozila
Tokom vikenda isključeno 40 vozača zbog alkohola, zabeleženo više od 8.000 prekršaja vozača teretnih vozila - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u kontroli tokom vikenda, isključili su iz saobraćaja 40 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna patrola u Nišu zadržala je vozače "mercedesa" (35) i "fijata" (34),  a u Svrljigu vozača "fijata" (63) koji su upravljali vozilima sa 2,08, 2,17 i 2,07 promila alkohola u organizmu i protiv njih će, zbog nasilničke vožnje, biti podnete prekršajne prijave, precizirano je u saopštenju Policijske uprave u Nišu.

Policija u Merošini je iz saobraćaja isključila i zadržala 20-godišnjeg vozača "tojote" koji je bio pozitivan na marihuanu i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

Inače, u dane vikenda, saobraćajna policija je na području Niša otkrila ukupno 455 saobraćajnih prekršaja.

Sankcionisano 8.000 prekršaja vozača teretnih vozila

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sankcionisali su 8.003 prekršaja vozača teretnih vozila i 719 prekršaja vozača autobusa tokom akcije pojačane kontrole koja je sprovedena od 19. do 25. februara u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).  

Kada je reč o kontroli teretnih vozila, više od četvrtine vozača, ukupno 2.121, sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 23 vozača teretnih vozila, a trojica zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Precizirano je da su prekoračenje vremena upravljanja i nepravilnosti vezane za tahografe bili najčešći prekršaji i vozača autobusa, imajući u vidu da je zbog pomenutih prekršaja sankcionisano 317 vozača.

Pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu će nasatviti sa merama pojačane kontrole teretnih vozila i autobusa, kako bi se očuvalo što povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija