Društvo

Dužina vožnje i zloupotreba tahografskih listića: Blizu 8.000 prekršaja vozača autobusa i teretnjaka za 7 dana

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2024

-

10:55

Dužina vožnje i zloupotreba tahografskih listića: Blizu 8.000 prekršaja vozača autobusa i teretnjaka za 7 dana
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U periodu od 19. do 25. februara otkriveno je blizu 8.000 prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila, saopštio je danas Tanjugu Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

Stević je rekao da je pojačana kontrola Uprave saobraćajne policije sprovedena od 19. do 25. februara povodom međunarodne akcije organizacije "Mreža saobraćajne policije Evrope".

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je nastojalo da svim svojim sredstvima i ljudstvom i ovoga puta bude dominantno u otkrivanju ovih prekršaja kod vozača komercijalnog transporta, odnosno kod vozača kamiona i autobusa", rekao je Stević.

On je precizirao da je kontrolisano skoro 10.000 vozača i ono što je zabrinulo jeste da je skoro 7.500 - više od dve trećine njih, bilo u prekršaju.

Kada su u pitanju vozači autobusa kontrolisali smo oko 1.300 vozača i ovde imamo slučaj da je skoro više od polovine njih bilo u prekršaju, rekao je Stević.

"Kada je reč o dominantnim prekršajima, to su najpre bili prekršaji kod vozača kamiona koji se tiču trajanja vremena upravljanja i zlouopotrebe tahografskih listića. Ono što nas je posebno alarmiralo jeste da smo imali čak trinaest vozača teretnih vozila koji su dozvolili sebi da upravljaju pod dejstvom alkohola u toku svog radnog vremena i tri vozača koji su sebi dozvolila da upravljaju pod dejstvom psihoaktivnih supstanci", rekao je Stević.

On je izjavio da je kod vozača autobusa najviše bilo prekršaja koja se tiču trajanja vremena upravljanja i zloupotebe tahografskih listića.

"Ovde nismo imali slučaje upravljanja vozila pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci što nas raduje", rekao je Stević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija