Aktuelno

Oblačno i kišovito vreme i narednih dana: Temperatura do 18 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/03/2024

-

07:34

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Prvi dani marta doneli su nam pravo prolećno vreme. Vreme je bilo toplo, ali promenljivo, sa čestom smenom sunca i oblaka. Postepeno premeštanje ciklona preko Balkanskog poluostrva danas nam donosi promenu atmosferske situacije, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako kaže, oblaci i slaba kiša zabeleženi su već u ranim jutarnjim satima u centralnim predelima, a kasnije tokom dana imaćemo i dodatni razvoj kišonosnih oblaka na širem području Srbije. 

"Vetar ostaje severnog pravca pa ćemo tako danas imati i blaži pad temperature. U Novom Sadu do 18, u Beogradu oko 15 stepeni Celzijusa, dok u ostalim predelima neće prelaziti 12. podeljak", kaže ona. 

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Pod uticajem polja niskog vazdušnog pritiska ostajemo sve do kraja ove radne nedelje pa će tako oblačno i kišovito vreme obeležiti i narednih nekoliko dana. 

"Jaka kiša sutra će padati u Beogradu i južno od Save i Dunava, dok u Vojvodini ostaje oblačno, samo povremeno sa slabim padavinama. Jačanje severnog vetra doneće nam osetniji pad temperature. Maksimalna dnevna u četvrtak i petak u većini mesta neće prelaziti 10 stepeni", kaže Gojković.

Pad temperature očekuje se i u ranim jutarnjim satima, a jutarnji mraz se prognozira u petak i subotu pre svega na krajnjem severu i jugu naše zemlje. Za vikend toplije i uglavnom sunčano. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija