Društvo

Posle vedrog jutra - naoblačenje i kiša: Spremite kišobrane, ponovo sunčano tek od nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/03/2024

-

07:22

Posle vedrog jutra - naoblačenje i kiša: Spremite kišobrane, ponovo sunčano tek od nedelje
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Nedelja pred nama ličiće na rano proleće, iako će uskoro malo da zahladni. Zbog toga ne bi bilo loše da spremite kišobran ili kabanicu, jer se  očekuje promena vremena. Nakon vedrog jutra, u narednim satima doći će do postepenog naoblačenja, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Kako dodaje, u kasnim poslepodnevnim satima počeće da pada kiša, ali samo na krajnjem jugu naše zemlje.

"Prolazak oblačnog sistema pratiće i pojačan jugoistočni vetar, odnosno košava, koja će olujne udare imati na planinama i na jugu Banata. Temperatura niža nego juče, ali i dalje iznad proseka. Maksimalna dnevna od 15 do 18 stepeni Celzijusa", kaže Ćirković.

Sutra u toku dana kišonosni oblaci širiće se i ka Beogradu.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Na području Kosova i Metohije očekuju se obilne količine koje bi za 24 sata mogle da dostignu i 40 litra po metru kvadratnom. Na visokim planinama, iznad 1.000 metara nadmorske visine provejavaće susnežica i sneg, tako da će doći do povećanja snežnog pokrivača što će, verujem, najviše obradovati skijaše", dodala je.

Kako naglašava, na kišu i sneg na planinama, računajte sve do subote. Od nedelje, kako stavri za sada stoje, ponovo sunčano i toplije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija