Društvo

Prolećne temperature se nastavljaju, ali ne zadugo: Za vikend preokret

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/02/2024

-

07:28

Prolećne temperature se nastavljaju, ali ne zadugo: Za vikend preokret
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Do početka proleća ostalo je još tačno mesec dana, a vremenske prilike već uveliko podsećaju na rano proleće. Južni vetar koji je tokom noći počeo da duva donosi nam veoma topao Mediteranski vazduh koji će danas uzrokovati porast temperature za više od pet stepeni, kaže meterološkinja Euronews Srbija, Ljubica Gojković.

"Živa u termometru će u zapadnim predelima dostizati 18 stepeni, u Beogradu do 16, dok na jugu ostaje oko 12 stepeni Celzijusa tokom celog dana", navela je ona.

Iako od danas dolazi do porasta temperature oblaci ostaju jer, kako dodaje, će topla i vlažna vazdušna masa uzrokovati stalno formiranje oblaka i lokalnu nestabilnost. 

"Vreme u većini mesta ostaje promeljivo oblačno, sa smenom sunčanih i oblačnih perioda, dok padavina uglavnom neće biti. Petak će obeležiti oblačno i još toplije vreme. Kišonosni oblaci stižu nam sa jugozapada, pa će tako poneka kap kiše pasti u brdsko - planinskim predelima Srbije, dok u ostatku zemlje ostaje suvo, ali oblačno tokom celog dana. Temperatura u petak lokalno i do 20 stepeni", navela je.

Vikend nam donosi više oblaka i padavina. Slaba kiša padaće na širem području Srbije, a imaćemo i pad temperature od nekoliko stepeni. 

"Ovo zahlađenje biće privremeno, jer nam već od ponedeljka stiže stabilizacija vremena i novo otopljenje", navodi Gojković. 

Komentari (0)

Srbija