Društvo

Stiže promena vremena: U pojedinim delovima Srbije kiša, maksimalna temperatura do 17 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/03/2024

-

07:49

Stiže promena vremena: U pojedinim delovima Srbije kiša, maksimalna temperatura do 17 stepeni
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Za danas pripremite kišobran i nešto topliju odeću. Stiže nam najavljena promena vremena, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Kako kaže, kišonosni oblaci sa juga, polako se kreću ka Beogradu, ali neće preći tu granicu Dunava i Save. Najobilnije padavine danas se očekuju na Kosovu i Metohiji.

"Prognoze su da na ovom području može pasti i do 40 litara na metru kvadratom za 24 sata. Zbog toga je na jugu i jugoistoku uključen i najniži stepen upozorenja-žuti meteoalarm. Na planinama iznad 1.500 metara nadmorske visine kiša će preći u susnežicu i sneg. Sa dolaskom oblaka spušta se i manja količina svežeg vazduha, zato će temperatura danas biti niža nego juče", navela je Ćirković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Maksimalna dnevna kretaće se od 12 do 17 stepeni Celzijusa. Vetar je sa dolaskom oblaka promenio pravac sa južnog na severni.

"U nastavku nedelje promenljivo oblačno uz dosta oblaka i sve manje kiše. Padavinska zona zadržaće se iznad Srbije sve do vikenda tako da neka vam i kišobran do tada bude pri ruci. Kako stvari za sada stoje, vikend će biti sunčan i umereno topao", dodala je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija