Aktuelno

Više javno tužilaštvo u Pančevu: Dete koje je ubilo jagnjad krivično neodgovorno

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2024

-

13:49

Više javno tužilaštvo u Pančevu: Dete koje je ubilo jagnjad krivično neodgovorno
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštilo je danas da postupa povodom događaja od 11. marta budući da postoji sumnja da je 12 jagnjadi ubio maloletnik (13) iz Markovca, te je naložilo Policijskoj stanici u Vršcu da dostavi izveštaj o događaju, kao i da obavesti Centar za socijalni rad u ovom gradu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti.

Oštećeni P.T. (52) iz Markovca prijavio da je u svojoj štali u Markovcu pronašao 12 ubijenih jagnjadi, a policijska stanica u Vršcu je po nalogu Tužilaštva obavila uviđaj i preduzela potrebne radnje kojima je utvrđeno da postoji sumnja da je navedene životinje ubio maloletnik (13) upotrebom sekire koju su mu policijski službenici oduzeli.

Kako se radi o licu koje u vreme događaja nije navršilo 14 godina, prema njemu se ne mogu izreći krivične sankcije zbog krivičnih dela, te je Više javno tužilaštvo u Pančevu naložilo Policijskoj stanici u Vršcu da dostavi izveštaj o događaju, da o ponašanju deteta bude obavešten Centar za socijalni rad u Vršcu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti.

Tužilaštvo je obavešteno da je dete nakon događaja smešteno radi lečenja u Klinički centar Vojvodine.

Dete pre navedenog događaja nije prijavljivano Višem javnom tužilaštvu u Pančevu zbog učinjenih krivičnih dela i prekršaja.

S obzirom na okolnosti događaja, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu se preduzimaju radnje u pravcu utvrđivanja činjenica koje se odnose na lične i porodične prilike deteta.

 

Komentari (0)

Srbija