Aktuelno

Prvi dan proleća, ali Baba Marta se ne predaje: Temperatura do 14°C

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/03/2024

-

07:35

Prvi dan proleća, ali Baba Marta se ne predaje: Temperatura do 14°C
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Proleće je počelo ovog jutra u četiri sata i šest minuta, ali Baba Marta se ipak ne predaje. Danas je i prolećna ravnodnevnica, dan kada obdanica i noć traju podjednako, a već sledećeg vikenda prelazimo na letnje računanje vremena tako da su pred nama sve duži dani, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Ovog jutra u pojedinim delovima naše zemlje zabeležen je prizemni mraz, na planinama je temperatura bila daleko ispod nule, a najtopliji grad bio je Negotin sa izmerenih pet stepeni Celzijusa.

"Iako će tokom dana biti suvo i sunčano temperatura ipak neće prelaziti 14. podeljak. Najsvežije će biti u jugoistočnim predelima sa temperturom oko osam stepeni, dok će u Vojvodini na kratko biti i do 14", kaže Gojković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Severni vetar koji nam je doneo ovu nešto svežiju vazdušnu masu postepeno slabi pa će tako u drugoj polovini nedelje biti osetno toplije.

"Trenutno se nalazimo pod uticajem anticiklona, a to znači da je vreme stabilno, pretežno sunčano, bez padavina i sa slabim vetrom, a tako ostaje sve do kraja ove nedelje", dodaje ona. 

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Temperatura je već od sutra u porastu. U Vojvodini i zapadnim predelima očekuje se do 17 stepeni, dok će u centralnoj Srbiji biti oko 15. Vreme - vedro i sunčano, sa slabim vetrom. U petak još toplije, između 15 i 19 stepeni Celzijusa uz nešto više oblaka. 

"Početak proleća jedno je od najnestabilnijih perioda godine, a tople i sunčane dane vrlo brzo mogu zameniti oblaci i kiša uz intenzivno zahlađenje. Narednih nekoliko dana biće veoma toplo, međutim za početak naredne nedelje prognozira se nova promena vremena", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija